Old English | short type Q&A

SHORT TYPE QUESTIONS / ANSWERS 


 OLD ENGLISH PERIOD

__________________________________________

1. Who were the original inhabitants of Britain?

Ans. The original inhabitants of Britain were the Celtic people, also known as Brythorns.

2. Name the savage tribes who invaded Britain.


Ans. The savage tribes who invaded Britain were mainly three- Angles, Saxons and Jutes.

3. The original home-land of the Anglo-Saxon people.


Ans. The original home-land of the Anglo-Saxon people was Germania. The place was somewhere in modern Germany.

4. In which dialect is the Beowulf manuscripts written? Where is this preserved? 


Ans. The most famous and longest surviving poem in old English Beowulf was written in the West Saxon dialect.
The manuscripts have been retained and preserved in the British Museum.

5. Name the Anglo-Saxon poem in which a female warrior is the protagonist. By whom was the poem was written?


Ans. In the fragmentary religious poem Judith, the protagonist is a female warrior. She was Judith, who, after beheading the drunken Holofernes, led the Hebrews to route out the Assyrians. The poem belonged to Caedmon.

6. Name the first English Christian poet.


Ans. Caedmon is supposed to be the first English Christian poet.

7. The first lyrical work in English.


Ans. Deor's Complaint, a first person narrative in verse, is supposed to br the first lyric in English. It is a shor poem in which the narrator dwells on his misfortune. Widsith, the first earliest English poem, is also claimed as the earliest English lyric.

8.  The first literary prose-work in English.


Ans. The first known literary prose-work in English is the Anglo-Saxon Chronicle. It started in the reign of Alfred and continued untill 1134.

9.  Who is the father of English prose?


Ans. Alfred, King of Wessex, who defended English honour against the Danes, is called the father of English prose. 

10. What were the important dialects in the Middle English Period?


Ans. The important dialects in the middle English period included East Midland dialect, Kentish dialect, ad West Saxon dialect.

11. The blank/silent period in English literature.


Ans. The blank or silent period, after the Norman Conquest, refers to the time between the Norman Conquest of 1066 and the publication of Poema Morale in 1170. During that period of a little more than a century, there was no official literary pursuit or publication in English literature, in that period, remained blank, so it is called blank or silent period in English literature. 

12. What was the first important original work in English Literature after the Norman Conquest?


Ans. The first important original work, after the Norman Conquest, was 'Brut or British History'. The author was Layamon, a Norman, considered as the first Englishman who wrote for the Englishmen.

13. Which one Is the religious prose-work in English in the Middle English period?


Ans. The singular religious prose-work in the Middle English period is 'Ancrene Riwle, written about 1200 A.D.

Post a Comment

0 Comments